Keraamiset pinnoitukset

Tech Line Coating on amerikkalainen keraamipinnoitusten tuotemerkki. Heidän tuotteitaan käyttävät lukuisat teollisuuden yritykset ja autourheilupiirit maailmanlaajuisesti. Keraamipinnoitusta käytetään kun haetaan tuotteelle lisää kestoa ja parempaa lämmönkestoa ja lämmönhallintaa, Tech Line Coating on johtava merkki keraamipinnoituksissa.

Suomessa tuotteita myy ja käyttää Tech Line Coating Finland. Toimimme yhteistyössä Martelius Exhaustin kanssa.

Tech Line keraamisilla pinnoituksilla on monia ominaisuuksia ja tuotteita on eri tarkoituksiin. Keraaminen pinnoitus on tarkoitettu metallituotteille, pinnoituksella on monia käyttötarkoituksia. Keraamipinnoituksella voidaan esimerkiksi pienentää liikkuvien osien välistä kitkaa ja lisätä tuoteen paineensietokykyä, tai parantaa lämmönhaihdutus- tai lämmön eristyskykyä. Tuote saa myös hyvän ulkonäön pinnoituksessa, värivaihtoehtoja on useita.

Kuumana käyvä esine tai laite ei luovuta lämpöä niin paljon ympärilleen joten ympäristö ei kuumene niin paljon (esimerkiksi keraamisesti pinnoitettu kilpa-auton pakoputki tai turboahdin pitää lämmön sisällään tehokkaammin). Tällöin hyötysuhde paranee ja teho lisääntyy. Laite jossa on ylikuumenemisongelmia saadaan taas jäähtymään paremmin kun se käsitellään lämpöä haihduttavalla pinnoitteella. Pinnoitetuilla tuotteilla on myös parempi ruosteenestokyky kuin pinnoittamattomilla tuotteilla.

Esimerkkinä moottorin mäntä ei ota itseensä palotapahtuman lämpöä kuten ilman pinnoitusta tekisi, ja kestää siten suurempaa rasitusta. Sylinterin kokonaislämpö pysyy alempana kun lämpö ei jää sylinterin seiniin ja palotilaan. Tällöin voidaan käyttää suurempaa ahtopainetta ja suurempaa sytytysennakkoa kun nakutusriski pienenee ja voidaan ottaa enemmän tehoa irti moottorista. Voidaan käyttää myös pienempiä välyksiä kun mäntä ei laajene rasituksessa niin paljon.

Erilaisille jäähdyttimille pinnoitus lisää lämmön nopeampaa ja tehokkaampaa lämmön haihtumista, ja liukulaakeripinnat ja erilaiset terät saadaan myös kestämään pidempään jos esimerkiksi voitelu on jostakin syystä puutteellinen tai tuote muusta syystä kuluu. Keraamiset pinnoitteet on testattu ääriolosuhteissa joten toimivuus on taattu.

Pinnoitettava tuote puhdistetaan ensin huolellisesti rasvasta ja liasta liuotinpesussa, sen jälkeen se puhalletaan puhalluskaapissa alumiinioksidilla puhtaaksi ruosteesta, maalista tai muista epäpuhtauksista. Tuoteen pinta saadaan samalla karheaksi pinnoitusta varten. Sen jälkeen tuote ruiskumaalataan haluttuun käyttötarkoitukseen sopivalla keraamisella pinnoitteella ja sen jälkeen paistetaan uunissa 150’c – 260’c riippuen pinnoitteesta. Uunituksessa pinnoite kovettuu, ja tuote on sen jälkeen käyttövalmis.

Pinnoitteita tehdään 1-3 kerrosta, eli esimerkiksi putken sisäpuolelle yksi kerros (nestemäinen valutettava pinnoite TLHB), ja putken päälle 1-2 kerrosta riippuen halutusta eristyskyvystä. Keraamipinnoitusten lukumäärä luonnollisesti vaikuttaa pinnoitteen tehokkuuteen. Jokaisen pinnoitekerran välissä on uunitus, eli kolmikerros-pinnoituksessa on kolme uunitusta. Pohjakeraamina on esimerkiksi HHBK High Heat Base Coat, ja päällikeraamina suosittuja ovat esimerkiksi Black Satin, Turbo X Black, Turbo X Blue ja punainen väri.

 

6-cyl pakosarja Black Satin- päällikeraami pinnoituksella: (kolmikerrospinnoitus)

driftingsarja

 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää / pyydä tarjous:

myynti@laitilanautocenter.fi

Tech Line Coating Finland on osa Laitilan AutoCenteriä

E. Asikainen 0503559187

 

Lähetä tuotteesi meille pinnoitettavaksi, keskimääräinen pinnoituksen valmistumisen kestoaika on tavallisesti viikosta reiluun kahteen viikkoon, sesonkiaikoina ja useilla pinnoitekerroksilla voi olla hieman enemmänkin. Kysy aikataulu ennen lähetystä jos aikataulusi on tiukka, joustamme aikatauluista mahdollisuuksien mukaan. Osoitteemme on Laitilan Autocenter, Peltolanrinne 1 B 1, 23800 Laitila

KATSO VIDEO PINNOITTEISTA TÄSTÄ

 

LISÄÄ KUVIA: ESIMERKKINÄ MOOTTORIPYÖRÄN SYLINTERIN JA SYLINTERIKANNEN KÄSITTELY:

Ulkopinta alunperin ruosteinen:

WP_20170221_17_02_26_Pro

Alumiinioksidilla osittain puhallettu:

WP_20170221_18_19_38_Pro

Pinnoituksen jälkeen: Palotiloissa vaalea lämmöneristyspinnoite, ulkopinnoilla musta lämpöä haihduttava pinnoite, imu- ja pakokanavissa lämpöä eristävä pinnoite:

WP_20170310_18_14_10_Pro2

http://techlinecoatings.com

http://techlinetechnology.com/

http://martelius.com/

 

5cyl Turbo-Fiat kolmikerrospinnoitus, punainen erikoisväri päällimmäisenä:

punpi

 

Fiat Barchetta konehuoneen kaunistusta punaisella keraamipinnoituksella:

IMG_20180326_140654