Tech Line Coatings historiaa

Keraamipinnoitus-konsepti on saanut alkunsa USA:n sotakoneteollisuudesta. Kylmän sodan aikana kehitetty Rockwell-X30 avaruuslentokoneen oli tarkoitus lentää jopa 500 km korkeudella ja 30-kertaisella äänennopeudella. Tuolloin ongelmana oli lentokoneen rungon lämpötilan nouseminen lähelle 1000°C ja äärilämpötilat siiven kärjissä saattoivat olla jopa 1600°C. Insinöörien ja kemistien työryhmät kehittivät erilaisia titaani-alumiiniseoksia, komposiittiratkaisuja ja mattamustan keraamisen pinnoitteen, jolla oli äärimmäisen hyvä lämmöneristyskyky ohuena kerroksena käytettynä. Leonard Warren oli tuolloin yhtenä keraamipinnoitteen kehittäjänä ja hän lähti myöhemmin viemään sitä silloisen yrityksensä G & L Coatingsin siivittämänä markkinoille vuonna 1990. Vuonna 1991 Leonardin veli otti G & L Coatingsin haltuunsa ja Leonard lähti kehittämään ja markkinoimaan keraamisia pinnoitteita ja perusti tätä tarkoitusta varten oman yrityksensä Tech Line Coatingsin.

Yhdysvalloissa Leonard Warrenin perustama yritys Tech Line Coatings ryhtyi markkinoimaan Black Satiniksi nimettyä pinnoitetta hot rod – ja kisapiireihin, joissa siitä tulikin nopeasti äärimmäisen suosittu pakosarjakäytössä. Pinnoitetuilla sarjoilla kun saatiin enemmän tehoa ja viileämpi konehuone pitäen sarjat samalla siisteinä ja suojattuina koko niiden elinkaaren ajan.

Tänä päivänä Tech Line Coatings on maailmanlaajuinen markkinajohtaja suorituskykyä parantavien pinnoitteiden valmistajana. Kilpavarikoilla pinnoitteet ovat varjeltuja salaisuuksia formuloista LeMansiin ja Top Fuel –kiihdytysautoihin asti. Laajasta valikoimasta löytyy pinnoitteita erilaisten osien lämmöneristykseen, lämmön haihdutukseen, lisävoiteluun, kulumisen estoon, korroosiolta suojaamiseen ja ulkonäön ehostamiseen.